• Grand Revital
  • Grand Revital
  • Grand Revital
  • Grand Revital
  • Grand Revital
  • Grand Revital

Nameštanje želuca!!!
Nameštanje materice!!!
Nameštanje atlasa!!!

Hirudoterapija - lečenje pijavicama

 

Jedini sertifikovani stručnjak na našim prostorima za hirudoterapiju, dr Natalija Gušlo Petrić - osnivač centra GRAND REVITAL, otkriva nam tajne delotvornosti male hirudine.
Spisak tegoba kod kojih terapija pijavicama daje rezultate veoma je dug. Uz pomoć pijavica leče se problemi sa cirkulacijom, migrenom, štitnom žlezdom, sterilitetom, impotencijom, problem sa jajnicima, visokim pritiskom, glavoboljom, proširenim venama, hemoroidima, giht, upala žučne kese, masna jetra…

Hirudoterapija se pokazala kao izuzetno efikasna metoda u lečenju tromboflebita - to je jedina nehiruška metoda kojom se uklanjaju postojeći trombovi i sprečava stvaranje novih. Pored isceiiteljskih, ova malena “ injekcija života” , kako je zovu u Rusiji, sa lakoćom otklanja celulit, podmlađuje kožu, podstiče rast kose, čisti organizam od otrova, vraća vitalnost, mladost i lepotu.

Brišu godine, daju energiju!!!! Pijavice mogu zameniti skalpel plastičnog hirurga jer povećavaju mikrocirkulaciju, količinu hijaluronske kiseline, kolagena, limfnu drenažu i tako daju efekat liftinga.

Tokom jednog tretmana pijavica može da popije 7 do 10 mililitara krvi. U prirodi postoji višeod 400 vrsta pijavica, za hirudoteraptju se koriste samo tri: medicinska, apotekarska i lekovita. U njenoj pljuvački ima više od 500 fermenata koji pozitivno utiču na Ijudski organizam. Fermenti deluju u organizmu još najmanje šest meseci nakon lečenja.

Pijavica ne podnosi prljavu kožu, ali ni razne mirise, parfeme, jake sapune, gelove za tuširanje ili mleka za negu kože. Najbolje je pre tretmana oprati kožu nekim blagim sapunom i dobro isprati vodom.
Pacijenti koji uzimaju lekove zbog povišenog krvnog pritiska mogu posle tretmana pijavicama da smanje lekove, jer ona već posle nekoliko tretmana normalizuje ovaj zdravstveni problem.
 

 

Kako pomaže ova mala životinjica koju su nazvali - živa apoteka?

Kada se na telo stavlja pijavica u zoni koju određuje lekar, a koja odgovara određenim akupunkturnim tačkama i energetskim meridijanima, ova pametna životinjica nepogrešivo pronalazi biološki aktivnu tačku i prilepi se zubićima baš na to mesto i па njemu izaziva mehanički nadražaj, što pruža efekat sličan akupunkturi.

Pljuvačka pijavice sadrži oko 500 fermenata a najpoznatiji je hirudin, moćni antikoagulant koji se koristi u lečenju kardiovaskularnih bolesti. Hirudin sprečava zgrušavanje krvi.

Delovanje hirudina dopunjuje destabilazni faktor, apiraza, egline…, koje rastvaraju zgrušanu krv, što znači da pomaže u sprečavanju infarkta, kao i sprečavanju trombova u organizmu.

Ispitivanja Medicnske akademije Rusije pokazala su da se posle terapije pijavicama povećava rast nervnih ćelija (što pomaže lečenju pacijenata posle izliva krvi u mozak), ponestaju aterosklerotične promene u krvnim sudovima, smanjuje se otečenost, deluje па priraslice, povećava se lokalni imunitet, povećava se mikrocirkulacija i dotok krvi u organe i tkiva. Tkivo dobija više hranljivih materija i kiseonika i na taj način se detosksikuje i revitalizuje.
 

Koliko tretmana je potrebno?

Zavisi od slučaja do slučaja. Preporučuje se dva puta godišnje po jedna serija od desetak tretmana.
Pre početka tretmana radi se konsultacija, zatim pacijent popuni upitnik s potrebnim podacima, daju se preporuke o pravilnoj ishrane, vežbama disanja i druge preporuke, kako bi efekat terapije pijavicama bio maksimalan.
 

Kada se tretman pijavicama ne primenjuje?

Pijavice ne treba koristiti u trudnoći, kod hemofilije i drugih bolesti krvi. Takođe se ne primenjuju kod osoba (uglavnom se radi o starijim pacijentima) kojima je hemoglobin ispod 100.
 

Koliko puta se može koristiti jedna pijavica?

Jedna pijavica se koristi samo jednom, za jedan tretman. Uništava se nakon upotrebe.
 

Kako izgleda i da li je bolan tretman?

Ugriz pijavice nije bolan, jer prilikom ugriza pijavica luči fermente koji deluju kao anestetik, tako da je osećaj najbliži ujedu komarca. Pacijenti mogu da osete blago peckanje. Posle svakog „gutljaja" krvi, pijavica zauzvrat u telo domaćina ubrizgava svoje fermente.

Tretman traje oko 40 minuta, i kada se zasiti, pijavica sama otpada s kože.
Više o hirudoterapiji i primeni pijavica pročitajte OVDE
 

Refleksologija
Sprečite probleme sa kičmom

Sprečite probleme sa kičmom vašeg deteta, rešite problem ravnih stopala.

Vakum terapija
Lečenje ventuzama

Veoma moćna tehnika za mršavljenje, anticelulit program, otklanjanje bolova u kičmi.

Kineziterapija
Po novom sistemu ruskog doktora Bubnovskoga

Ozdravljenje uz pomoć vežbi i pravilnog disanja.

Bioenergetska masaža
Vraća telo i um u ravnotežu

Radi se u cilju prevencije, vraća telo i um u ravnotežu. Otkrijte blagodeti ove masaže.